Ohra jyvät – ihmeellinen proteiinin lähde (noin 10 g per 100 g puuroa), sillä sen biologinen arvo ylittää vehnäproteiinit. Noin 5 % raaka-aineista ohrapuurosta – tämä on kuitua. Lisäksi ei pidä unohtaa kaikkein tärkeintä – ruskeita rasvoja ja hiilihydraatteja, joita puuro sisältää. Annos valmista puuroa – ihmeellinen energian lähde. 100 g raaka-ainetta sisältää yli 300 kcal. Ja 100 g puuroa, joka on valmistettu ilman oliiviöljyä, sisältää vain 75 kcal lopullisessa annoksessa.
Pitkään olemme puhuneet ohratuotteista kuin luonnollisista lääkkeistä vilustumiseen, ruoansulatuskanavan vaivoihin. Niitä on käytetty, kun on tarvittu kouristusten lievittämistä ja tulehduksen lisäämistä. Toisaalta, persialainen lääkäri ja filosofi keskiajalla Avicenna oli vakuuttunut siitä, että ohrasuurimot auttavat kehoa valtavasti kuona-aineiden, myrkkyjen ja allergioiden muodossa.